Dakisolatie

kingspan dakbedekking

Met de dakisolatie van Kingspan Insulation kiest u voor de beste en eenvoudigste oplossing. Voor hellende én platte daken en zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De Kooltherm en Therma dakisolatieplaten hebben een prima isolatiewaarde. De platen hebben in applicatie goede brandveilige eigenschappen. Bovendien scoren de isolatieplaten goed op gebied van duurzaamheid en kunt u ze eenvoudig aanbrengen. Zo kunt u op een uitstekende manier uw dak isoleren.

Plat dak isoleren
Kingspan Insulation biedt isolatieplaten die u perfect kunt toepassen op platte daken. Deze PIR isolatieplaten kunt u in diverse afmetingen en varianten krijgen. Onze Kingspan Therma TR26 FM Platdak Plaat en Kingspan Therma TR27 FM Platdak Plaat beschikken bovendien over het belangrijke FM approval: dat geeft aan dat de isolatieplaten zeer goede brandveilige eigenschappen hebben.

Afschotisolatie
Voor het creëren van afschot zijn de Kingspan Therma TT46 FM Afschot Dakplaat en Kingspan Therma TT47 FM Afschot Dakplaat geschikt. Deze platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en varianten en beschikken tevens over het FM approval. Op deze manier behaalt u niet alleen een hoge isolatiewaarde, maar verhoogt u ook de veiligheid van uw gebouw. Naast onze dakplaten met een FM approval kunt u ook nog kiezen voor de Kingspan Therma TR20 Platdak Plaat. Deze isolatieplaat is voorzien van een gebitumineerd glasvlies. Met de Therma TR24 Platdak Plaat is het mogelijk een optimale verlijming en branden op de rol te realiseren dankzij de twee cacheringen.

Schuin dak / hellend dak isoleren
De meeste energie gaat verloren via het dak. Met de Kooltherm en PIR isolatieplaten van Kingspan Insulation kunt u eenvoudig uw schuine (hellende) dak isoleren. Geschikt voor de binnenzijde én de buitenzijde. U zorgt zo niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat; u bespaart ook op uw energierekening. Met Kooltherm kiest u voor de hellend dak isolatie voor de Kingspan Kooltherm K7 Hellend Dakplaat, of u kiest voor de Kingspan Therma TP10 Renova Hellend Dakplaat voor het isoleren van buitenaf of de Kingspan iSoEasy Pro Hellend Dakplaat. De iSoEasy Pro is de beste oplossing voor isolatie van binnenuit.

Dakisolatie aanbrengen
Als u uw dak gaat isoleren wilt u platen die u eenvoudig kunt aanbrengen, aan de binnenzijde of buitenzijde. De dakisolatieplaten van Kingspan Insulation zijn een stuk lichter dan bijvoorbeeld minerale wol. Ter vergelijking: onze Therma platen wegen slechts 32 kg/m³, terwijl minerale wol 150 kg/m³ weegt. Ook op transportkosten bespaart u, want u hebt minder isolatiemateriaal nodig om dezelfde Rc-waarde te behalen.

Download hier de productbrochure (pdf, 667Kb)